onsdag 31 december 2014

Förrätt för nyår 2014, rödbetor

Idag gjorde jag rödbetor, chevre  (getost) och honung som förrätt. Tyvärr är det inte våra egna rödbetor, de är tyvärr slut. Men hur som så fungerade det med köpta också:) I receptet skulle man skala och koka rödbetorna. Jag blev lite orolig för att det såg ut som rödbetorna hade tappat all färg under kokningen.

När jag väl skar upp rödbetorna så såg jag att det inte var så farligt. Det var färgglada och fina inne i rödbetorna.


Sedan var det bara att skiva på lite chevre och sedan skjuts in i ugnen. Jag ringlade över lite honung också.

När det hade varit inne i ugnen så strödde jag över pinjenötter, olivolja, salt och peppar. Klart! Bara att hugga in.
Detta var en fantastiskt god förrätt i alla sin enkelhet. God och smakrik. Jag hittade receptet på recept.nu. Jag ändrade lite, jag hade inge ruccola samt att jag la till olivolja, salt och peppar. Här hittar du receptet rödbeta med chevre Gör denna, en rekommendation, den var enkel att göra och du kan förbereda den också. Jag hade kokat och delat på rödbetorna på förmiddagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar