Jag har en del olika sill och lax i olika former kvar sedan jul. Har ätit fisk (och ägg) till alla måltider nu. Börjar tröttna så smått. Måste hitta något alternativ för firrarna som är kvar. Kom då på att jag gillar ju faktiskt lerpottasill men det var länge sedan jag åt eller för den delen gjorde denna rätt. Jag googlade och hittade lite olika recept det fanns från bland annat koket.se recept
här, eller ica se recept
här. Det var dem jag tittade på och utgick ifrån. Köket hade i rödlök och gräslök, det hade jag inte hemma och ica föreslog pepparrot och schalottenlök vilket heller inte fanns. Så jag gjorde en egen variant. Egentligen ska det vara matjessill men det hade jag inte heller så det blev löksill.
 |
Skivade kall kokt potatis och la i botten på en smörad form. |
 |
På med sillen. |
 |
Nästa på tur var hackat ägg. |
 |
Sedan var det persiljans och dillens tur. Nu skjuts in i ugnen på ca 200grader tills allt är varmt. |
 |
Medans sill och kompani blev varma i ugnen stekte jag lök och brynte smör. |
 |
Ös över lök och smör. Klart för att gå loss! |
 |
Smaklig spis.
|
Jösses vad gott! Detta kan jag verkligen rekommendera. Jag ska även bjuda min antisillätande man på detta när tillfälle ges men byter då ut sillen mot något annat. Korv? Skinka? Kalkon?
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar