Jag och ett par kolleger hade en mysig kväll med glögg och goda tillbehör. Alla hade tagit med sig något. Det var så gott och vi satt länge och bara mös.
![]() |
Här är det uppdukade bordet. |
![]() |
Mitt bidrag som var smördegspizzor. |
![]() |
Så ljuvligt gott med smält brie. |
Så här gjorde jag, skiljde sig inte mycket från receptet. Jag följde dock inte receptet med vad det gäller mått och så utan utgick bara från vad som skulle vara på.
Smördegsplattor. Jag köpte ica basic som redan var i fyrkanter. Lät dem tina och lade dem på en plåt.
Bredde plattorna med grönpesto (provade en annan dag med röd paprika pesto och det var supergott det med) sparade en bit på kanterna.
Skar tunna skivor av småtomater och la på peston.
Strödde över pinjekärnor. Rekommendation att rosta dem först. Jag glömde detta men det fungerade i alla fall.
Dra över med salt och svartpeppar kvarnarna.
Pensla kanterna med ett uppvispat ägg.
Skjuts in i ugnen som nått 200 grader i ca 20 min.
Pizzorna ska först resa sig för att sedan sjunka ner igen.
Jag ringlade sedan över lite olivolja innan jag serverade (det var inte angivet i receptet).
Färdigt att inmundigas!
Supergott! Jag lovar!
Det var supergoda varma men vi upptäckte under kvällen att de var även goda kalla så de kan vara perfekta att förbereda till plock.
Jag har gjort dessa nu ett par gånger och de är goda till glögg, vin och öl. Funkar säkert ypperligt med annan dryck om så önskas.
Prova nu detta! SÅ gott och SÅ enkelt att göra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar